Naast studie en sport, is de stad waarin je gaat studeren uiteraard erg belangrijk. Hieronder kan je wat meer te weten komen over wat Groningen jouw allemaal kan bieden in je studententijd.

Groningen studentenstad

Groningen kent 60.000 studenten waarvan er bijna 35.000 in de stad wonen. Dat betekent dat ongeveer 18% van de inwoners student is. Dit is ook te merken aan de gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar, ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 41,6 jaar. Groningen is dus echt een studentenstad te noemen! Naast de statistieken is het ook te merken aan de sfeer in de stad. De sfeer is heel relaxed en vriendelijk.
Ook biedt Groningen veel mogelijkheden om je vrije tijd aan te besteden. Van lekker een dag doorbrengen in bijvoorbeeld het Noorderplantsoen tot aan de vele mogelijke culturele activiteiten. Ook in de idyllische binnenstad met vele historische panden valt er genoeg te beleven. Veel winkels, kroegen en terrasje kenmerken de binnenstad. De studentenkroegen in de Poelestraat en Peperstraat kennen zelfs vaak géén sluitingstijd! Zegt genoeg, toch?

Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen

De zaken die bijkomstig zijn tijdens je studententijd, zoals een (sport)vereniging, zijn natuurlijk belangrijk. Echter, zonder studie geen studententijd. Zowel de RUG als de Hanze bieden veel opleidingen aan. Op de Rijksuniversiteit Groningen kun je kiezen uit meer dan 45 bacheloropleidingen en meer dan 160 masteropleidingen. Op de Hanzehogeschool heb je keuze uit meer dan 110 vierjarige opleidingen. Neem hier nog even een kijkje op de site van de Rijksuniversiteit of de Hanzehogeschool!