De mooiste periode van het jaar is helaas ten einde. Het was wederom een mooi en succesvol jaar. Ongekende weersomstandigheden tekende de voorjaarscompetitie. Ook kende deze periode kampioenschapsmogelijkheden, zinderende comebacks en werd er gestreden om degradatie te ontlopen. Een kleine opsomming.

TC BOO moest de laatste twee speeldagen het onmogelijke voor elkaar zien te krijgen. Vorige week werd na een 3-0 achterstand Cream Crackers 1 op weergaloze wijze met 5-3 aan de kant gezet. De jonge talenten van ‘Cream’ moesten met slechts één punt voorsprong afreizen naar Apeldoorn op hun titel veilig te stellen. Ondanks dat de achterstand verkleind was tot één punt had TC BOO het dus niet meer in eigen hand. Het moest gebeuren op de laatste speeldag tegen Ready Oldenzaal. De dames begonnen sterk en wonnen beide enkels. Celine wist zelfs een 2-5 achterstand in de derde set om te buigen in een 7-5 overwinning, fantastisch! De herenenkels werden gedeeld, 3-1. Ondertussen was er telefonisch contact met Cream, ook een 3-1 voorsprong. Met deze stand zou Cream dus kampioen worden. Zowel de heren- als damesdubbel moest beslist worden middels een wedstrijdtiebreak. De dames hadden zelfs in de tweede set nog matchpoints tegen gehad. Beide tiebreaks vielen de kant van TC BOO op, 5-1. Ondertussen was er weer contact met Cream. Na met velen TAMmers rond één mobiel te hebben gezeten, kwam het verlossende woord. Cream had een mix laten liggen, eindstand daar: 6-2. Dit betekende dat TC BOO het nu wel in eigen hand had! Ready was inmiddels gedegradeerd en sommige van het team straalde dit ook uit tijdens de mixen. TC BOO won beide mixen in ‘straight sets’, een ongekende ontlading volgde. Tientallen TAMmers stormde de baan op om het te vieren met de spelers van TC BOO. Kampioen in de eerste klasse, wie had dat ooit durven dromen? TC BOO nogmaals gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie, hulde. Hoofdklasse pas op, TAM komt eraan!

TAM 2 had een mooi onderonsje op het programma. Al ging het in de poule eigenlijk nergens meer om, zo’n ontmoeting met Veracket wil je altijd winnen. Ondanks dat damesenkels spannend waren, gingen ze beide verloren. Ook de heren hadden het zwaar, Bob delfde het onderspit in de derde set en Stan moest opgeven in de derde set vanwege een blessure. De dubbels en mixen waren wel in evenwicht. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-3 verlies. Desalniettemin heeft TAM 2 een knappe 3e plek in de tweede klasse bemachtigd. TAM 2 zal daarom ook volgend jaar uitkomen in de tweede klasse.

TAM 3 had net als TC BOO een cruciale ontmoeting op het programma staan. Ze moesten het op ons park uitvechten met directe concurrent Meppel 2. Aan het begin van de ontmoeting stonden beiden in punten gelijk, dit verliezer van dit duel zou degraderen uit de derde klasse. Zoals gewoonlijk mochten de dames beginnen. Eline had geen kind aan haar tegenstandster, Noa had het lastiger. Toch wist Noa knap haar enkel in de derde set te pakken. De heren hadden het wederom zwaarder. Beide hadden gelijkwaardige tegenstanders, helaas gingen beide potten naar Meppel. Tussenstand 2-2. De dubbels zouden dus uitmaken wie er zou gaan degraderen.
Noa en Kim pakten hun dubbel middels een sterke wedstrijdtiebreak onder luide aanmoedigingen van een tientallen TAMmers. Ook Lars en Koen wisten hun dubbel te pakken en noteerde daarmee een 4-2 tussenstand. Nog één mix was nodig voor lijfsbehoud. Eline en Adriaan bezweken niet onder deze druk en wonnen hun mix met klinkende cijfers. De andere mix kon niet afgespeeld worden door het uitgaan van de lichten, al maakte dat niet veel uit. 5-2, TAM 3 blijft in de derde klasse. Gefeliciteerd TAM 3! De TAM-piramide blijft behouden.

TAM 4 had ook een onderonsje met Veracket. Ook hier ging het om de eer, want een 2eplaats was het hoogst haalbare. Toch moest en zou er gewonnen worden. Ondanks dat alle enkels spannend waren, wist TAM 4 er twee naar zich toe te trekken. De dubbels zouden dus weer de doorslag moeten geven. Dat TAM 4 sterk is in de dubbels hebben ze al meermaals bewezen dit seizoen! Alle dubbels werden gepakt en werd er dus ook met ruime cijfers gewonnen. TAM 4 ging aanvankelijk voor het kampioenschap. Ondanks dat dit niet gelukt is, is de tweede plaats ook een mooie prestatie van dit nog jonge team! Volgend jaar zal TAM 4 dus wederom in de vierde klasse uitkomen.

Uitslagen
TC BOO – Ready Oldenzaal 1 7–1
TAM 2 – Veracket 1 3–5
TAM 3 – Meppel 2 5-3
Veracket 5 – TAM 4 2-6